Btc exchanges info

BitMEX ziet de grootste korte squeeze in 8 maanden na Bitcoin Surge

Harper Vasquez

Omkar Godbole

BitMEX ziet de grootste korte squeeze in 8 maanden na Bitcoin Surge

De laatste zet van Bitcoin boven de $ 10.000 lijkt een aanzienlijke hoeveelheid verkoopdruk in de markt te hebben tenietgedaan.

Exchanges om Bitcoin op te kopen

“Psychologisch zijn zowel de $ 10.000 als de trendlijn op de lange termijn op de daily chart, die we verschillende keren niet hadden doorbroken, nu ondersteuningsniveaus geworden”, zegt Chris Thomas, hoofd digitale activa bij Swissquote Bank. “Er is een beetje weerstand rond $ 10.500, dan zijn onze volgende doelen 12.300 en 13.000.” Bitmex helpt een handje bij.

Maar Ahmad van Eterna Capital weet niet zeker of de prijzen hun winst boven de $ 10.000 zullen houden, hoewel hij op de lange termijn optimistisch is over de cryptocurrency. “Dit is de eerste keer sinds de halvering en we verwachten dat dit de dynamiek op de langere termijn zal veranderen, maar het is moeilijk te zeggen of dit het moment is waarop we nooit meer prijzen onder de $ 10.000 zien”, zei hij. Samen met Plus500.

Een koopliquidatie is de gedwongen sluiting van een shortpositie – een weddenschap dat de prijs van de onderliggende waarde zal dalen – wanneer de spotprijs boven een vooraf bepaalde drempel komt en ertoe leidt dat de liquidatie-engine de shortposities blokkeert of sluit.

Positie worden gedekt door de aankoop van bitcoin door de open markt. Een stapel koopliquidaties – zoals die op maandagavond – kan daarom een ​​stijgende vraag naar bitcoin en een prijsstijging veroorzaken. Dit wordt soms een korte squeeze genoemd.

In totaal werden meer dan $ 430 miljoen aan bitcoin-shorts gesloten op BitMEX, evenals op andere platforms, waaronder Huobi Global, Binance, OKEx en FTX

Bitmex

Als we naar de gegevens van BitMEX kijken, kunnen we zien dat het merendeel van de liquidaties bij aankopen – $ 120 miljoen op een totaal van $ 133 miljoen – plaatsvond in het laatste uur van de dag, net nadat bitcoin de grens van $ 10.000 overschreed

“BTC heeft in zijn geschiedenis heel weinig tijd boven het niveau van $ 10.000 doorgebracht. In het afgelopen jaar hebben we elke keer dat we boven de $ 10.000 zijn gestegen het niveau niet lang kunnen vasthouden ”, zegt Asim Ahmad, co-chief investment officer bij het in Londen gevestigde Eterna Capital. “De enorme korte squeeze geeft aan dat veel mensen niet verwachtten dat de cryptocurrency het niveau van $ 10.000 zo snel zou testen en doorbreken.”

Het tij keert nu mogelijk ten gunste van de stieren. Bitcoin sloot maandag ver boven het hoogste punt van 7 mei van $ 10.074, wat een bullish hogere high opleverde en een doorbraak in de driehoek bevestigde, een bullish continueringspatroon op de daily chart.

De trendlijn daalt van juli 2019 en februari 2019 omdat de highs in de loop van het weekend naar de hogere kant werden doorbroken.

Back to top