cryptocoin aanvraag

BlackRock opent deur naar bitcoin als boost voor cryptocurrency

Harper Vasquez

BlackRock, de grootste geldbeheerder van Wall Street, opent de deur om te investeren in bitcoin-futures in een potentiële boost voor de controversiële cryptocurrency.

 

Uit deponeringen van de investeringsgigant blijkt dat ten minste twee BlackRock-fondsen bitcoin kunnen kopen, een digitale valuta die sinds de introductie meer dan tien jaar geleden grote schommelingen heeft gekend.

 

BlackRock zei dat het bitcoin-contracten kan kopen die zijn goedgekeurd door toezichthouders, terwijl het de risico’s van deze investeringen erkent. Het bedrijf bevestigde dat dit de eerste keer was dat het heeft aangegeven mogelijk te investeren in de cryptocurrency.

 

“Bitcoin en bitcoin futures hebben over het algemeen een aanzienlijke prijsvolatiliteit vertoond in vergelijking met meer traditionele activaklassen”, zei het bedrijf in een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission.

Waar kan ik crypo staken kopen?

 

https://youtu.be/ypLZkv8RHH8

 

“Bitcoin-futures kunnen ook aanzienlijke prijsvolatiliteit ervaren als gevolg van marktfraude en -manipulatie.”

 

BlackRock merkte op dat bitcoin-waarden “worden bepaald door deelnemers aan een online, peer-to-peer-netwerk” en dat het digitale activum “niet wordt ondersteund door een regering, bedrijf of andere geïdentificeerde instantie.”

 

De digitale valuta die wordt gecreëerd door een complex rekenproces dat bekend staat als bitcoin “mining”, heeft zijn waarde zien stijgen tot wel $ 40.000, terwijl hij de afgelopen jaren ook een daling van 20% heeft gezien.

 

Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn in verband gebracht met snode activiteiten op het “dark web” en sommige onervaren investeerders zijn hun digitale activa kwijtgeraakt. polkadot koers verwachting is hoog.

 

Ondanks dat het in de marge van de investeringswereld leeft, heeft bitcoin interesse gewekt van gevestigde geldmanagers die op zoek zijn naar rendement in een markt die is verwoest door de wereldwijde economische crisis.

 

Maar dergelijke investeringen worden nog steeds als zeer speculatief beschouwd.

 

Back to top