lease en voordelen

Tesla verlaagt zijn garantie op gebruikte auto’s en doodt een andere vertrouwensmaker

Harper Vasquez

Tesla heeft zijn garantie op gebruikte auto’s aanzienlijk verzwakt in een andere vreemde moord op een consumentenvertrouwen van de autofabrikant.

Vorige week meldden we dat Tesla zijn ballsy ‘geen gestelde vragen’ 7-dagen retourbeleid heeft geannuleerd, dat door de autofabrikant en rechtstreeks door CEO Elon Musk werd gebruikt om vertrouwen te wekken. Lease auto diesel vind je veel meer.

Nu hebben we vernomen dat Tesla ook de garantie voor gebruikte auto’s heeft verlaagd.

Tesla bood vroeger 2 tot 4 jaar garantie op gebruikte Model S en Model X voertuigen:

Model S en Model X die jonger waren dan 4 jaar en minder dan 80.000 km op het moment van levering van Tesla: Gebruikte Model S en Model X worden beschermd door een beperkte garantie voor gebruikte voertuigen gedurende 4 jaar of 80.000 km, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet, beginnend bij uw bezorgdatum. Het saldo van de originele beperkte garantie van de accu en aandrijfeenheid is nog steeds van toepassing op gebruikte voertuigen. De Tesla-beperkte garantie voor gebruikte voertuigen verlengt of wijzigt de oorspronkelijke garantie niet.

Model S en Model X die ouder dan 4 jaar of meer dan 80.000 mijl en jonger dan 6 jaar en 160.000 mijl waren op het moment van levering door Tesla: Uitgebreide beperkte garantie voor gebruikte voertuigen biedt dekking tot 2 jaar na levering of tot 160.000 mijl , wat het eerst komt. Het saldo van de originele beperkte garantie van de accu en aandrijfeenheid is nog steeds van toepassing op gebruikte voertuigen. De Tesla-beperkte garantie voor gebruikte voertuigen verlengt of wijzigt de oorspronkelijke garantie niet.

Nu heeft Tesla de garantie voor gebruikte voertuigen bijgewerkt naar slechts één jaar of 10.000 mijl ten opzichte van de oorspronkelijke garantie:

“Gebruikte Tesla-voertuigen zijn gedekt door de resterende 4 jaar of 80.000 mijl resterend op de basisgarantie voertuig. Na de vervaldatum biedt de beperkte garantie voor gebruikte voertuigen een aanvullende dekking van 1 jaar of 10.000 mijl. Als de beperkte basisgarantie van het voertuig al is verlopen, biedt de beperkte garantie voor gebruikte voertuigen dekking van 1 jaar of 10.000 mijl vanaf de leveringsdatum. ”

Hoewel de garantie voor nieuwe gebruikte auto’s die bovenop de garantie voor nieuwe auto’s wordt toegevoegd, goed is voor recentere gebruikte voertuigen die bij Tesla zijn gekocht, verlamt het echt elke vorm van garantie op gebruikte Tesla-voertuigen van 2016 en ouder. Lease auto vergelijken op de website.

In plaats van 2 tot 4 jaar garantie te krijgen, krijgen ze nu slechts 1 jaar of 10.000 mijlen.

Electrek’s Take
Het is vreemd dat Tesla deze twee bewegingen rug aan rug heeft gemaakt. Zowel het retourbeleid van 7 dagen als de garantie voor gebruikte auto’s waren bedoeld om vertrouwen in Tesla-voertuigen op te bouwen.

Om eerlijk te zijn, die initiatieven om het vertrouwen te vergroten, geven hen een voorsprong op de concurrentie, en nu ze worden verwijderd, worden ze op één lijn gebracht, wat niet slecht is in perspectief, maar het is nog steeds opmerkelijk.

Ik heb twee gebruikte Tesla-voertuigen gekocht, een rechtstreeks van Tesla en een van een derde partij, en in beide gevallen was de garantie erg belangrijk.

Beide auto’s hadden Tesla’s originele 8-jarige garantie op de aandrijflijn zonder kilometerbeperking, die mij buitengewoon nuttig is gebleken sinds mijn Model S P85 Signature uit 2012 momenteel een nieuwe accu en elektromotor krijgt, slechts 2 maanden voordat de garantie afloopt.

Ik kreeg ook twee jaar garantie op gebruikte auto’s op de Model S, die een paar reparaties dekte, maar het was niet gek.

Nu, met slechts 1 jaar en 10.000 mijlen, denk ik dat meer mensen zullen kijken naar transacties van derden om gebruikte Tesla’s te kopen.

Back to top